2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Kuře na paprice

Název Množství a jednotka
kuřecí stehna 4 ks
cibule 1 ks
mletá sladká paprika 2 lžičky
máslo 50 g
hladká mouka 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Příloha

Název Množství a jednotka
houskový knedlík
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)


Všechny smetanové omáčky dělám na másle, ale můžete samozřejmě použít i olej.



Postup
Kuře - můžeme použít celé naporcované kuře, kuřecí stehna, čtvrtky nebo špalíčky - opláchneme a osušíme utěrkou. Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, zasypeme paprikou a na tomto základu opečeme kuřecí části. Podlijeme vroucí vodou tak, aby bylo kuře ponořené, osolíme a dusíme doměkka (podle potřeby vodu doléváme). Měkké kuře vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozkvedlanou v mléce, přidáme smetanu, přisolíme a povaříme. Kuřecí kousky obereme a vložíme zpět do omáčky, necháme prohřát a podáváme s houskovým knedlíkem.


 


RECEPTY

Gnocchi se smetanou

Postup: Šunku nakrájíme najemno a osmahneme na másle. Zalijeme šlehačkou, okořeníme... zobrazit recept

RECEPTY

Tortilly plněné vepřovým masem a zeleninou

Postup: Vepřovou kýtu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na... zobrazit recept

RECEPTY

Pudinkové "tiramisu"

Postup: Nejprve si uvaříme z půl litru mléka, čtyř lžic cukru a jednoho sáčku... zobrazit recept

RECEPTY

"Pizza" rohlíčky

Postup: V misce si rozmícháme kečup a oloupaný prolisovaný česnek.Rohlíky překrojíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Falešný tatarák z brambor

Postup: Brambory uvaříme v osolené vodě, nebo použijeme zbytek brambor od oběda.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...